Patricia M. Amaricăi

menu

Psihoterapie
individuală

Psihoterapia individuală îți oferă spațiul necesar pentru construirea adultului interior echilibrat astfel încât să trăiești cea mai bună viață posibilă.

Psihoterapeut Patricia M. Amaricai - Cabinet de psihoterapie Cluj-Napoca | Psihoterapie individuala | Psihoterapie online

Construiește o viață cu sens

Relația pe care o avem cu noi înșine, cu lumea noastră interioară, cu povestea noastră este complexă și paradoxală. Adesea pierdem bucăți din existența noastră pentru că ne gestionăm suferința emoțională și problemele de viață într-un mod protector care, în timp, poate să ajungă să lucreze împotriva noastră. Pierdem relații, oportunități, timp prețios și ne îngustăm spațiul vieții noastre pentru că ne este teamă, rușine, pentru că ne doare. 

În terapie ghidez oamenii spre a construi o poveste cu sens, – a înțelege de ce simt, gândesc și reacționeză în felul în care o fac, a face loc trăirilor care au nevoie de mai mult spațiu astfel încât să îi agațe mai puțin și spre a clădi acea mișcare în spațiul vieții, acel adult echilibrat și acele relații care conferă sens astfel încât să trăiască cea mai bună viață posibilă.

În ședințele de psihoterapie individuală lucrăm la constuirea adultului interior echilibrat astfel încât să trăiești cea mai bună viață posibilă.

Ce îți poate oferi psihoterapia individuală?

Îmbunătățirea sănătății mentale

Psihoterapia cognitiv-comportamentală este eficientă în ameliorarea diferitelor tulburări de sănătate mentală, inclusiv depresie, tulburări de anxietate, tulburare de stres posttraumatic (PTSD), tulburări de alimentație și altele. Printr-o abordare bazată pe știință, în ședințele de terapie individuală te ghidez să înțelegi simptomele cu care te confrunți, să identifici tiparele negative de gândire și să dezvolți perspective și comportamente mai sănătoase și mai de folos pe termen lung.

Bunăstare emoțională

Psihoterapia individuală poate îmbunătăți semnificativ inteligența și bunăstarea emoțională, oferind cadrul și instrumentele necesare pentru a învăța să te simți mai bine. În ședințele individuale lucrăm la identificarea, înțelegerea, exprimarea și reglarea emoțiilor mai puțin plăcute. Vei avea parte de sprijn, siguranță și acceptare necondiționată. Psihoterapie individuală

Îmbunătățirea relațiilor

Prin îmbunătățirea abilităților de exprimare a nevoilor, emoțiilor, limitelor personale, învățarea unor abilități de navigarea a conflictelor interpersonale și dezvoltarea înțelegerii, empatiei și autocompasiunii, psihoterapia te poate ghida spre noi modalități de a te conecta cu ceilalți și spre relații mai satisfăcătoare. Psihoterapie individuală

Dezvoltarea strategiilor de rezolvare a problemelor

Terapia individuală îți oferă instrumente și strategii eficiente pentru definirea, înțelegerea și navigarea problemelor de viață astfel încât să le gestionezi în acord cu valorile și scopurile tale. Psihoterapie individuală

Explorarea, înțelegerea și asumarea sensului vieții

Psihoterapia îți oferă spațiul în care să exploreze și să-ți clarifice felul în care dorești să-ți trăiești viața prin identificarea valorilor, scopurilor și direcției în viață. Psihoterapia te poate ghida și sprijini apoi în procesul de asumare a direcției în viață.

Creștere personală și satisfacție în viață

Psihoterapia promovează creșterea personală și satisfacția în viață. Creșterea personală în cadrul psihoterapiei individuale poate fi un proces transformator. Vei avea parte de instrumentele și sprijinul necesare pentru a-ți explora și dezvolta potențialul personal.

Motive pentru care să apelezi la psihoterapie individuală

RO