Patricia M. Amaricăi

menu

Terapie
de cuplu

Terapia de cuplu oferă spațiul necesar pentru a clădi o relație sănătoasă sau pentru a încheia într-un mod conștient și asumat o relație care provoacă suferință. Terapie de cuplu

Psihoterapeut Patricia M. Amaricai - Cabinet de psihoterapie Cluj-Napoca | Terapie de cuplu | Psihoterapie online

Construiește un spațiu sigur

Într-o relație de cuplu, spațiul dintre parteneri poate aduce cel mai înalt nivel de fericire, – partenerii se regăsesc unul în celălalt, cunoașterea, uimirea, intimitatea, angajamentul sunt continue, iar conflictele și greutățile sunt navigate inteligent și cu compasiune.

Dar poate fi și ca o lume dezbinată care se prăbușește încet, dar sigur. Atunci când partenerii nu comunică lumea lor interioară, când rolurile lor se schimbă, când încrederea este încâlcată, când nu își acceptă diferențele în valori, priorități, când nu poartă conflictele într-un mod constructiv pot trăi cel mai mare nivel de suferință. Terapie de cuplu

În ședințele de terapie de cuplu lucrăm la înțelegerea dificultăților, la exprimarea nevoilor și la navigarea conflictelor în mod inteligent și asumat.

Ce îți poate oferi terapia de cuplu?

Îmbunătățirea comunicării

Prin terapie de cuplu găsim un cadru în care partenerii pot învăța să-și exprime cu claritate sentimentele, nevoile, gândurile și dorințele și să-și exerseze abilitățile de ascultare ghidați de curiozitate, blândețe, empatie și înțelegere.

Cultivarea înțelegerii

Consilierea de cuplu vă ajută să vă înțelegeți emoțiile și nevoile, precum și ale partenerului vostru. Veți explora motivele profunde care stau la baza comportamentelor voastre și veți învăța să comunicați și să răspundeți la aceste emoții și nevoi într-un mod mai sănătos și mai satisfăcător.

Creșterea intimității și a conexiunii

Terapia de cuplu poate facilita cultivarea unei intimități mai profunde și a unei conexiuni mai puternice între parteneri. Prin explorarea vulnerabilităților, exprimarea emoțiilor și construirea încrederii, partenerii pot dezvolta o legătură emoțională mai profundă.

Gestionarea conflictelor

Terapia de cuplu vă va ajuta să înțelegeți dinamica conflictelor și să dezvoltați abilități de rezolvare a acestora. Furnizează instrumente și tehnici pentru a aborda neînțelegerile în mod constructiv, promovând înțelegerea, adaptarea și rezolvarea problemelor. Terapie de cuplu

Construirea sau reconstruirea încrederii

Dacă relația a fost afectată de ruperea încrederii, de infidelitate sau alte provocări, terapia de cuplu vă poate ajuta să reconstruiți încrederea și să refaceți legătura emoțională.

Îmbunătățirea satisfacției în relație

Prin abordarea problemelor subiacente, îmbunătățirea comunicării și promovarea creșterii și înțelegerii, terapia poate conduce la o relație mai împlinitoare și satisfăcătoare. Terapie de cuplu

Motive pentru care să apelezi la terapie de cuplu

RO