Patricia M. Amaricăi

menu

Consiliere
de familie

Consilierea de familie îți oferă spațiul necesar pentru a clădi noi modalități de conectare în famile.

Psihoterapeut Patricia M. Amaricai - Cabinet de psihoterapie Cluj-Napoca | Consiliere de familie | Psihoterapie online

Construiește noi modalități de conectare

Atunci când un membru al familiei sau o relație din cadrul familiei întâmpină dificultăți, cei din jur sunt și ei afectați.

Edith Egger aseamănă familia cu o mașinărie unde toate roțile sunt integrate și lucrează împreună ca să se miște în direcția de mers – niciuna dintre roți nu deține controlul, niciuna nu duce toată greutatea. E motto-ul care mă ghidează în ședințele de consiliere de familie. Astfel, lucrez alături de cupluri, adulți și adolescenți la înțelegerea dinamicii familiei, conștientizarea, asumare și clădirea calității vieții de familie.

În ședințele de consiliere de familie lucrăm la îmbunătățirea calității vieții de familie prin învățarea unor noi modalități de conectare.

Ce îți poate oferi consilierea de familie?

Înțelegerea dinamicii

Consilierea de familie permite o mai bună înțelegere a dinamicii și a rolurilor din cadrul familiei. Lucrăm să identificăm tiparele de comportament și relaționale care pot contribui la problemele existente și construirea unor alternative mai sănătoase și mai echilibrate.

Îmbunătățirea comunicării

Consilierea de familie facilitează dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților de comunicare în cadrul familiei. În ședințele de consiliere de familie sprijin membrii familiei să-și exprime mai eficient gândurile, sentimentele și nevoile, promovând o comunicare deschisă și empatică.

Navigarea conflictelor

Consilierea de familie oferă un cadru sigur pentru a aborda și rezolva conflictele familiale. Lucrăm la identificarea surselor de conflict și la dezvoltarea strategiilor de gestionare a acestora, facilitând armonizarea relațiilor din familie.

Consolidarea relațiilor de familie

Consilierea de familie promovează construirea de legături mai puternice și mai armonioase între membrii familiei. Lucrăm la învățarea unor noi modalități de conectare care să întărească conexiunile emoționale și să dezvolte încrederea reciprocă în cadrul familiei.

Adaptarea la schimbări sau tranziții

Consilierea de familie oferă sprijin în timpul schimbărilor majore sau tranzițiilor, cum ar fi divorțul, decesul unei persoane dragi, mutarea într-un alt loc sau alte evenimente semnificative. Lucrăm la construirea unor abilități de adaptare la noile circumstanțe și la găsirea unui echilibru în perioadele de tranziție.

Dezvoltarea strategiilor parenting

Consilierea de familie poate oferi părinților instrumentele și strategiile necesare pentru a-și îmbunătăți abilitățile de parenting. Lucrăm la stabilirea limitelor clare, promovarea comportamentelor pozitive și dezvoltarea unui mediu familial sigur și sănătos.

Motive pentru care să apelezi la consiliere de familie

RO